Зборник „Млади Светом Сави“ са избором награђених радова на Светосавском књижевном и Светосавском ликовном конкурсу, у десетогодишњем периоду 2002-2012, управо је изашао из штампе у издању Друштва „Свети Сава“.

Zbornik Mladi Svetom SaviОвај Зборник је резиме умећа талентоване српске деце која су, уз подршку својих наставника и родитеља, показала да владају не само својим матерњим језиком, него да умеју да преточе у књижевне форме светосавски дух и промишљања, како данашња и историјска, тако и ванвременска.

Књига је друга у започетом низу истоимених зборника који су резултат умног и уметничког надметања о Савиндану. Први зборник обухватио је радове од 1996. до 2001. године. На конкурсима сваке године учествује преко хиљаду ученика основних и средњих школа, а награде се додељују на светосавским свечаностима у Београду (књижевни конкурс) и Бањалуци (ликовни конкурс).

Избор и адаптацију награђених радова обавио је, као и у првој књизи, наш велики стручњак за дечју светосавску књижевност др Миливоје Спасић.

Желимо да Зборник послужи новим генерацијама српске омладине као приручник и као инспирација за нове домете у књижевности и ликовној уметности посвећеним основним људским вредностима, што је суштина Светосавља. Истовремено и као ланац састављен од хиљада карика који слави правду, оданост, наду, скромност, толеранцију, поштење, веру, родољубље.

„Млади Светом Сави“ је постао доступан јавности захваљујући подршци Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Републике Србије, која већ дуги низ година племенито подржава поједине пројекте Друштва „Свети Сава“.

Порeд штампаног тиража, „Млади Светом Сави“ је могуће читати или копирати и на Интернет сајту Друштва „Свети Сава“, како би се учинио доступним не само заинтересованима у Србији и Српској, већ свуда где живи српски народ.