Друштво „Свети Сава“ управо је расписало свој традиционални Светосавски књижевни конкурс за све ученике основних и средњих школа у Србији, Републици Српској и свим другим крајевима и земљама где деца славе Светог Саву.

Поред овог конкурса, Пододбор нашег Друштва у Републици Српској је одлучио да распише још један, ликовни конкурс за ученике основних школа, како би најмлађи ђаци могли и на тај начин да учествују у слављу које доприноси јединству, заједничком прегнућу и јачању традиционалних вредности.

Ликовни конкурс овог пута није обухватио децу ван Републике Српске и једини разлог су ограничене финансије, али је тај корак – знак да се Светосавље шири све даље и да наше Друштво из године у годину увећава свој скромни допринос циљу ради којег је и створено у 19. веку.

Теме, услове и друге појединости оба конкурса моћи ћете да нађете на страници „Актуелности“.

Пошто до многих школа, из разних разлога, не стиже обавештење о овим конкурсима, молимо све вас, који познајете наставнике и ђаке у вашем окружењу, да им скренете пажњу и да им пренесете поруку да српска деца треба да буду тамо где је Светосавска мисао и да и сами треба да доприносе њеном ширењу.

Унапред захваљујемо на таквој сарадњи и сматрамо је вашим добрим делом у заједничком интересу.

Друштво „Свети Сава“