Друштво „Свети Сава“ је и ове године, уз подршку и финансирање Министарства за дијаспору Владе Републике Србије, обезбедило стипендије за боравак две студенткиње које су из иностранства дошле у Београд да би похађале Семинар српског језика, књижевности и културе. Оне су биле гости Међународног славистичког центра на Филолошком факултету у Београду и у њиховој организацији учествовале и на 39. скупу слависта.

Поред похађања наставе, Бранислава Грбић из Падове (Италија) и Ирина Марковић из Кијева (Украјина) су имале прилику да се на екскурзијама упознају са нашим културно-историјским знаменитостима, а Међународни славистички центар им је обезбедио и уџбенике и поклон у књигама.

Ово је друга година како се остварује примерна сарадња нашег Друштва са Министарством за дијаспору и Међународним славистичким центром, на основама традиционалне светосавске мисије да српска деца из дијаспоре долазе у матицу на школовање да би се касније поново вратила у своју средину и ширила дух српске културе и Светосавља.