У Шапцу и Богатићу је 19. маја одржано окупљање у спомен 120-годишњице смрти Милоша С. Милојевића, српског историчара, правника, политичара, ратника, полиглоте и националног радника – и једног од оснивача Друштва „Свети Сава“.

Тим поводом председник Друштва „Милош Милојевић“ из Црне Баре господин Новица Крезић позвао је и делегацију нашег Друштва да присуствује том догађају.

Јубилеј је био повод да се уприличи и промоција књиге „Живот и дело Милоша С. Милојевића“ аутора проф. др Радомира Ђорђевића и мр Драгише Костића, о којој су говорили прпоф. др Ђорђевић и историчар проф др Јован Деретић.

Председник Друштва „Свети Сава“ Душан Зупан је, поздрављајући скуп, истакао да је Милојевић, као и низ других истакнутих личности које су понеле и изнеле обнову Србије после турског ропства, био неправедно запостављен у 20. веку.

„Нису, међутим, били и заборављени, а о томе сведоче и овакви догађаји какво је ваше сећање на историчара који је био борац са пушком и борац са пером у руци, увек на страни Србије и свог народа“, рекао је Зупан

Зупан је такође рекао да је Друштво „Свети Сава“, активно и после 131 године од оснивања, засад једини својеврсни споменик Милошу Милојевићу и другим оснивачима.