Пододбор Друштвa „Свети Сава“ у Републици Српској, у сарадњи са Дјечијим позориштем Републике Српске, у недјељу 26. јануара 2012. године, организовао је прославу Савиндана и по пети пут су свечано додијељене награде побједницима на Светосавском ликовном конкурсу за ученике основних школа Србије, Српске, Црне Горе и расејања.

Savindan 1

Послије славског обреда, Химна Светом Сави изведена је на хармоници, уз пјевање свих присутних, а након тога, овогодишњи домаћин славе, књижевник Ранко Рисојевић, бесједио је надахнуто, светосавски.

Povelja zahvalnosti - Stevka

Поводом малог јубилеја – пет година Светосавског ликовног конкурса, одржавања свечаности у част побједника и изложбе најбољих радова, Пододбор Друштвa „Свети Сава“ у Републици Српској додијелио је повеље захвалности појединцима и установама.
За изузетан допринос раду и развоју Друштва у Републици Српској, Повељу захвалности добили су књижевници Стевка Козић Прерадовић, Предраг Бјелошевић и Ранко Павловић, сликарка Берина Шушчевић, Дјечије позориште Републике Српске и Књижевна задруга „Васо Пелагић“ из Бањалуке.

Specijalne nagrade Mladen Ukalo-Ikona i Luka Babic-Kola 1

У име добитника захвалио се г. Предраг Бјелошевић а као директор Дјечијег позоришта потврдио је спремност на даљу сарадњу ове установе културе са Пододбором Друштвa „Свети Сава“ у Републици Српској у организовању свечаности додјеле награда и одржавања изложбе најбољих радова на Светосавском ликовном конкурсу и наредних годинa.
Књижевница Стевка Козић Прерадовић прочитала је сонет „Сузе Миодрага Павловића“ из њене награђене књиге „Два неба“.
Протојереј ставрофор Ратко Радујковић уручио је награде и честитао побједницима.

I nagrada Biljana Matosevic

У пригодном програму наступио је млади умјетник на хармоници, Радован Ивановић, ученик IV разреда Ниже музичке школе „Владо Милошевић“ у класи професора Саве Човичковића, иначе одличан ученик VI разреда ОШ „Алекса Шантић“ из Бањалуке, који је одушевио присутне виртуозним извођењем композиција са којима је освајао награде на музичким такмичењима.

Okupljanje 1

Весна Б. Аћић, предсједница Пододбора Друштва „Свети Сава“ за Републику Српску, позвала је присутне да погледају изложбу 60 најбољих радова издвојених од укупно 795 приспјелих из 70 основних школа Србије, Српске и ФБиХ, а да након тога наставе дружење уз послужење, слано, слатко, воће и пиће.

(Види још фотографија у Галерији)