Друштво СВЕТИ САВА
Пододбор у Републици Српској

САОПШТЕЊЕ ЖИРИЈА

На конкурс Друштва СВЕТИ САВА – Пододбор у Републици Српској и Дјечијег позоришта Републике Српске за најбоље ликовне радове ученика основних школа Србије, Српске, Црне Горе и расејања на тему

Путовања Светог Саве

стигло је 640 радова – цртежa, графикa, акварелa, сликa, барељефa и скулптурa.
Жири у саставу:
Берина Шушчевић, магистар сликарства, предсједница жирија, Весна Б. Аћић, магистар правa, предсједница Пододбора друштва СВЕТИ САВА у Републици Српској, и Предраг Бјелошевић, магистар режије, директор Дјечијег позоришта Републике Српске, чланови, изабрао је у првом изборном кругу 108 радова, у другом 45 радова која ће бити изложени у Изложбеном салону Дјечијег позоришта на дан прославе и додјеле награда, а у најужи избор за награду ушло је 15 радова ученика основних школа из Сомбора, Нових Бановаца, Долова, Милића, Зворника, Српца, Добоја и Бањалуке.

Жири посебно за идеје и труд похваљује ученике Основне Школе „Свети Сава“ из Шилова код Гњилана, Косово и Метохија, Србија, и саопштава да је у заиста великој конкуренцији било тешко донијети најбољу одлуку. Ипак, жири је једногласно одлучио да:

Специјалне награде добијajу:
Ученици 8 разреда Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ Добој Данијела Јаковљевић, Дејан Берендика и Тамара Танасић (наставник Мирјана Младеновић)
и ученици 5 разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац – Подручно одјељење Ножичко (разредник Радован Митраковић)

Трећу награду дијеле
1. Виолета Аћимовић, ученица 8 разреда Основне школе „Свети Сава“ Зворник (наставник Милан Пантовић)
2. Јована Рисојевић, ученица 5 разреда Основне школе „Алекса Шантић“ Бањалука

Другу награду дијеле
1. Теодора Ћосовић, ученица 6 разреда Основне школе „Никола Тесла“ Нови Бановци, Срем (наставник Клаудија Косовац Бреслијев)
2. Жељко Јоловић, ученик 6 разреда Основне школе „Алекса Јакшић“ Милићи (наставник Дарко Јурошевић)

Прву награду дијеле
1. Јелена Марковић, ученица 7 разреда Основне школе „Аксентије Максимовић“ Долово (наставник Елени Антонијадис)
2. Слађана Влатковић, ученица 8 разреда Основне школе „Никола Вукићевић“ Сомбор (наставник Рената Цветков)

Жири је завршио рад 22. јануара 2012, у 14 часова.

Награде су лијепе (повеље), корисне (књиге) и слатке (чоколаде, бомбони) и биће уручене на Светосавској свечаности у Дјечијем позоришту Републике Српске, у петак, 27. јануара 2012. године у 12 часова, када ће бити отвoрена изложба најбољих радова.

Жири:
Мр Берина Шушчевић с.р., Мр Предраг Бјелошевић с.р., Мр Весна Б. Аћић с.р.