Slavski kolac2010
Славски колач

По традицији, Друштво је своју славу обележило нешто раније, у прву суботу пре датума када пада Савиндан, да би ђацима и наставницима дало прилику да на сам дан славе буду у својим школама са својим друговима и колегама. Ове године то је било 23. јануара, у подне, у дивном амбијенту Руског дома у београдској улици Краљице Наталије.

Pozdrav domacina slave-2010
Поздрав домаћина славе, г. Цицовића

У присуству преко две стотине гостију, међу којима су били чланови Друштва, победници Светосавског књижевног конкурса из Србије, Републике Српске и Црне Горе и њихови наставници-ментори, ученици београдских основних и средњих школа, родитељи и пријатељи Друштва освећен је и пресечен славски колач, а после традиционалне Светосавске химне присутне је поздравио домаћин овогодишње славе – директор Представништва Републике Српске у Србији, господин Млађен Цицовић.

Господин Цицовић је, поред осталог подсетио на плодну сарадњу коју Друштво већ годинама има са школама у Републици Српској, чему велику подршку даје и само Представништво РС у Србији. (интегрални говор г. Цицовића може се видети на посебној страни „Актуелности“)

Програм је настављен пригодним песмама Малог хора којим је дириговао г. Миодраг Ђурић, а сплет српских и руских народних мелодије извео је на гитари професор Урош Дојчиновић.

Puna sala Ruskog doma-2010
Пуна сала Руског дома

На крају програма су додељене награде овогодишњег Књижевног конкурса и прочитани најбољи радови.

Слава Друштва завршена је коктелом за све присутне.