Izlaganje Lele Pavlovic u Cacku

У организацији Пододбора Друштва „Свети Сава“ у Чачку, одржана је 18. маја 2017. лепо посећена промоција двадесетог броја часописа „Братство“ у Чачку, чиме је настављено успешно деловање овог новооснованог изданка наше Друштва у срцу Србије.

После изузетно занимљивог приказа садржине овог јубиларног броја часописа Леле Павловић, председнице Пододбора у Чачку и директорке међуопштинског историјског Архива, говорили су и главни уредник часописа академик Злата Бојовић, и чланови редакције часописа Душко М. Петровић, књижевник и Душан Зупан, председник Друштва.

„Уређивачки одбор обновљеног „Братства“ је настојао да одржи у свим битним цртама примарно опредељење старог годишњака, чија се исправност потврдила десетинама прилога највише вредности објављених у њему који ни до данас нису изгубили свој значај“, рекла је Злата Бојовић.

Душко М. Петровић је говорио своју посему посвећену Светом Сави, а душан Зупан остању у Друштву и плановима за будућност.

Пуна сала Међуопштинског архива у Чачку и растући број чланова Друштва „Свети Сава“ у овом граду указују да Светосавска идеја има корене у Чачку и да је пред нашим даљим активностима лепа будућност.