Поред својих редовних делатности у току 2005. године, друштво „Свети Сава“ планира три већа пројекта за које су му потребни подршка и помоћ друштвене заједнице, институција и донатора.

1. Конкурс за наградне књижевне темате ученика основних и средњих школа са територије Србије и Црне Горе са слободном темом СВЕТИ САВА И СВЕТОСАВЉЕ.

Друштво традиционално, сваке године о Светом Сави додељује награде за најбоље литерарне радове на слободну тему посвећену Светосављу. Досада је већ штампана и збирка радова награђдених ученика, после првог петогодишта (2001). Већ је у припреми нова књига која ће обухватити наре-дно петогодиште.

2. Циклус предавања наших истакнутих научника, професора универзитета, на Трибини Друштва, посвећен неким важним датумима из српске културне и сторије.

Посебан пролећни циклус предавања биће посвећен стогодишњици оснивања Београдског универзитета. На предавањима ће бити речи о оснивачима као и значајним професорима и добротворима Универзитета.

3. Штампање 9. броја часописа Братство. У претежном делу свеске биће штампани прилози наших научника, односно њихова предавања одржана на Трибини Друштва.

Истовремено, Друштво ће проширити круг својих сарадника и тиме унети и неке друге занимљиве теме у складу са профилом Братства, једног од најстаријих српских часописа.

4. Ново изадање Антологије песама о Светом Сави – Свети Сава у песмама.

Обновљено издање из 1998. ( у међувремену распродато ), биће допуњено новим песмама као и неким од награђених радова на светосавском конкурсу. С обзиром на обимност и важност књиге за ђаке, вероучитеље и школе, и посебно као помоћног средства за наставу веронауке, она ће имати значајну комерцијалну вредност.

5. Отварање Сајта Друштва Свети Сава на Интернету.

Конципираће се сајт са кога ће посетиоци моћи да сазнају све о активностима Друштва, члановима Извршног и Главног одбора, пододборима, текућим плановима и пројектима као и годишњем наградном конкурсу. Предвиђено је најмање 5 страница сајта, где би се нашло место и за представљање новог броја Братства.