„Јежевих“ седам и по деценија

Смеха никада доста. Многи кажу да он продужава живот, а ако је судити према тој тврдњи, публика која се затекла на прослави 75. рођендана сатиричних новина, „Јеж“ у Позоришту Славија, живеће дуго. Афоризми су „пљуштали“ са бине, али је вече обележио сатиричар Драгутин Карло Минић, којем је додељен орден „Златни јеж“, за допринос српској сатири.

– Најзад у овој земљи једна праведна и објективна одлука – нашалио се Минић када су му уручивали награду, а затим наставио у истом духу и објаснио публици због чега је једном пријатељу рекао да би више волео да добије „Златног јежа“ него „седмицу“ на лотоу.

– Ма „седмицу“ могу да добијем сваког уторка, а „Златног јежа“ само једном у животу. Па није све у парама, има нешто и у злату – шаљиво прича Минић.

,Јеж“ је добио и серију поштанских марака, које су ЈП ПТТ „Србија“ и „Југомарка“ емитовали специјално за 75. годишњицу. Као рођендански поклон посетиоци су добили премијеру моно-комедије Милоша Николића „Титов тајни дневник“, у којој игра Миленко Павлов.

Б.Н.