Друштво „Свети Сава“ представиће своја овогодишња издања „Млади Светом Сави“ и „Братство“ бр. 18 у четвртак 13. новембра 2014. године у 12.00 сати у Удружењу књижевника Србије.

Зборник „Млади Светом Сави“ је резиме најбољих ђачких књижевних и ликовних радова на Светосавским конкурсима које је Друштво организовало од 2002. до 2012. године. Поред запаженог уметничког квалитета ученика основних и средњих школа, који су за своја дела добили награде, овај Зборник сведочи о томе да је Светосавска мисао и култура део и данашње младе генерације, заинтересоване за морални, верски и сваковрсни други опстанак српског народа.

Хуманистичке поруке и размишљања о повезивању традиционалних духовних и моралних вредности некада и сада – део су ове књиге која може да послужи и као својеврсни приручник у раду књижевних секција и катедри српског језика основних и средњих школа.

„Братство“ број 18 је најновије издање овог угледног српског часописа чији је задатак, још од 19 века када је штаман његов први број, да „доприноси ширењу свести о духовном богатству нашег народа и повезује га са свим странама света у којима он живи“. Овај број је био први пут изложен на управо завршеном 59. Међународном београдском сајму књига, а садржи научне и популарне прилоге читавог низа аутора, који заузимају угледна места у српској науци и публицистици.

О Зборнику „Млади Светом Сави“ и часопису Братство 18. говориће на одговорни уредник проф. др Злата Бојовић, српска лингвисткиња, методологичар и доктор књижевности Зона Мркаљ и чланови редакције Братства Душан Зупан и Душко М. Петровић