Bibliografija Putnikovic1У организацији Друштва „Свети Сава“ и Педагошког музеја у Београду, одржано је 3. jуна ове године вече посвећено Димитрију Путниковићу, оснивачу Музеја, под насловом „Димитрије Путниковић (1859-1910) – учитељ, публициста и национални радник“.

На вечери, одржаној у оквиру наше традиционалне трибине „Велике годишњице у Србији“, а поводом 150-годишњице рођења Путниковића, говорили су велики познаваоци његовог дела др Драго Ручнов, др Борјанка Трајковић и мр Маја Николова.

У публици, коју су чинили чланови Друштва „Свети Сава“, као и пријатељи Музеја и поштоваоци дела Д. Путниковића, налазио се и његов унук Драгољуб Путниковић, који је и један од аутора Библиографије радова Димитрија Путниковића, која је у издању Педагошког музеја објављена пре две године.

Излагања др Ручнова, др Трајковић и мр Николове биће објављена у овогодишњем броју часописа „Братство“, а на страни „Актуелности“ на овом сајту одвојено објављујемо део из текста „Реч о Димитрију Ј. Путниковићу“, чији је аутор његов унук.