На скупу у школи „Свети Сава“ у Младеновцу, 22. априла 2005. године основан је Пододбор Друштва „Свети Сава“.

Скупу су присуствовали представници Главног одбора Друштва из Београда, представници града, будући чланови Пододбора, као и његови приложници и добротвори, заједно са школском децом, учитељима и наставницима и представницима просветних и културних установа Младеновца.

На скупу се говорило о Светом Сави и његовим порукама и поукама за садашње генерације, затим о раду Друштва „Свети Сава“, као и о оснивачу Друштва, истакнутој личности српске историје 19. века, универзитетском професору и председнику владе Светомиру Николајевићу.

За председника Управног одбора Пододбора Друштва у Младеновцу изабран је директор у пензији Основне школе „Свети Сава“ г. Бранко Вишњић, а за чланове госпође Надежда Мамић, Јасмина Чабрило, Весела Јевтић и господа Сава Николић, Славомир Војновић, Душан Миловановић и Иван Ненадовић.

Из Београда су скупу присуствовали и на њему говорили председник Друштва проф. др Александар Милошевић, г. Душан Зупан, потпредседник, г-ђа Јасмина Јанићијевић генерални секретар и проф. др Драгољуб Живојиновић и г. Милош Немањић, чланови Главног одбора.