Скупштина Друштва „Свети Сава“ одржана је 28. Марта 2009. године у Београду, у просторијама Педагошког музеја, у присуству многих чланова и функционера Друштва.

После интонирања Светосавске химне, скуп је отворио потпредседник Душан Зупан који је поздравио све присутне, а посебно председника Удружења Срба из Босне и Херцеговине у Србији мр Перу Ђурђевића, делегацију Кола српских сестара коју је предводила председница госпођа Мила Виторовић, члана Друштва из Лепосавића (Косово и Метохија) професора Добривоја Ђурђевића, секретара пододбора из Бањалуке г. Весну Аћић, као и друге угледне госте.

Одата је и дужна пошта члановима Друштва преминулим између две скупштине, почасном председнику Друштва г. Младену Гавриловићу и члану Главног одбора г. Бори Поповићу.

Генерални секретар Друштва проф. др Јасна Јанићијевић поднела је извештај о раду Друштва у периоду између две скупштине, а извештај Надзорног одбора о финансијама друштва поднео је др Милош Немањић.

О плановима и програму рада говорио је затим председник Друштва проф. др Александар Милошевић, после чега је уследила дискусија у којој су учествовали мр Перо Ђурђевић, госпођа Мила Виторовић, професор Добривоје Ђурђевић, г. Десимир Гузина, економиста, госпођа Милена Чутурило, професор Јелена Месарџић и г. Душан Зупан.

Скупштина је акламацијом прихватила предлоге за нови састав Главног, Извршног и Надзорног одбора, као и функционера: председника, потпредседника, генералног секретара и благајника. У телима Друштва је дошло до малих измена у односу на претходни састав, док је Скупштина прихватила да и у наредном двогодишњем периоду функционери обављају дужности у истом саставу.

На крају је једногласно одобрено да се промени, односно допуни члан 29. Статута Друштва тако да отвори могућност за оснивање пододбора Друштва и изван граница Републике Србије. Такође је одато признање и захвалност Педагошком музеју и најављена ближа сарадња Друштва са овом угледном институцијом у наредном периоду.

После успешног рада, учесници Скупштине провели су пријатне тренутке на скромном коктелу који је уследио.

Текстове наведених извештаја о раду и плановима Друштва, поздравни говор мр. Петра Ђурђевића, председника Удружења Срба из БиХ у Србији, као и списак чланова Главног, Извршног и Надзорног одбора Друштва заинтересовани могу да прочитају на овој истој презентацији, у рубрици Актуелности, Архива, односно Главни и Извршни одбор.