На конкурсу за ученике основних и средњих школа, Хуманитарно и образовно друштво „Свети Сава“ доделило је низ награда најбољим писменим радовима посвећеним овој изузетној историјској и духовној личности и његовом учењу, саопштило је данас то друштво.

Прву награду у конкуренцији ученика средњих школа добио је Ђорђе Новаковић из Прве београдске гимназије за рад „И у мени живи православље“, а прву награду у конкуренцији ученика основних школа Ратко Вранеш из београдске школе „Михајло Петровић – Алас“ за рад „Свети Сава“.

На изузетно успелом конкурсу, награђен је или похваљен велики број врло квалитетних ђачких радова, истакли су чланови жирија. Овогодишњим конкурсом хуманитарно и образовно друштво „Свети Сава“ обнавља и у тој области традицију претходника, који су друштво основали пре 110 година, са циљем да се унапређују културне везе Срба из дијаспоре са матицом, као и прилог остваривању ширих културних и националних интереса српског народа.

Првонаграђенима ће признања бити свечано уручене 27. јануара, на дан Светог Саве у просторијама друштва у Дому омладине у Београду.

ТАНЈУГ, јануара 1997.