delegacija-kod ministra-veraМинистар вера Владе Републике Србије проф. др Богољуб Шијаковић примио је 10. новембра делегацију Друштва „Свети Сава“ и задржао се са њом у дужем разговору. Било је речи о досадашњем раду, као и о предстојећим активностима међу којима значајно место има обележавање 125-годишњице Друштва идуће године.

Делегација је упознала министра Шијаковића са својим активностима на повезивању и сарадњи са школама у Србији, Републици Српској и другим крајевима где се говори српским језиком, нарочито преко Светосавског књижевног конкурса за основне и средње школе, као и са најновијим бројем свог годишњака „Братство“ .

Чланови делегације су се захвалили министру Шијаковићу на подршци које Министарство вера и он лично пружају друштву већ више година.

Професор Шијаковић је подржао планове и пројекте Друштва и дао више корисних предлога за будући његов рад.

У делегацији су се налазили председник Друштва „Свети Сава“ Душан Зупан, председник Извршног одбора Душко М. Петровић, члан Управног одбора проф. др Јасна Јанићијевић и члан Савета академик Драгољуб Живојиновић. Разговору је присуствовао и помоћник министра вера др Драган Новаковић, који је, истовремено, и члан Управног одбора Друштва.

Друштво „Свети Сава“ је најстарије активно српско удружење грађана, основано још 1886. године, а обновљено 1994. године. Бави се хуманитарним просветним и културним радом.