Помаже Бог и свако добро и срећу вам желим, за предстојеће Божићне празнике!

Поштовани, ево данас сам купио дневне новине Политика, обрадован новима календаром који је испуњен честиткама нашем Николи Тесли за Божићне и новогодишње празнике!

Изненађен поклоном, календаром са честиткама Николи Тесли, одлучио сам да вама напишем ово писмо , да вас упознам са чудним одабиром честитки у календару Политике, из збирке Музеја Никола Тесла ! Наиме, међу свим честиткама изостављене су ЋИРИЛИЧНЕ Божићне и новогодишње честитке , његових пријатеља, наших србских удружења, црквених општина и других, … а постављене су честитке од странаца, пријатеља из целог света, што је лепо!

Једна честитка „Сретна нова година“, од господина др Вељка Наранчића, члана југословенске екипе на олимпијским играма 1932 !? (за месец фебруар),… и још једна на латиници од српског песника Славка Павића, на латиници (за месец мај). Нису имали храбрости или нису били добре воље или су из ината изоставили честитке на ЋИРИЛИЦИ, где се честита Божић, где се почиње са „Великом Србину,..“, на којој је србска застава и лик Краља Петра Првог, па поздраве србског друштва „Србобран“…….

Рецимо , једна честитка , необјављена честитка, гласи: „Честит Божић и Сретна и н напредна Нова Година, Великом Србину. Дај Боже да буде сретна нова година Српству, дај Боже да се понови Велико Душаново Српско Царство! Живео нам наш ( .. нејасна реч /Геније/….) Никола Тесла , на понос и дику целог Српства!…

Мислим да је чудно изостављање честитки од стране дневног ћириличног листа Политика, упућених Николи Тесли на ћирилици и које су послате поводом Православног Божића, као и све честитке где се помиње његово порекло, србство, итд. Лепо је то што су ставили честитке од разних добрих људи, његових познаника, али је ружно, неправедно изостављање честитки на Ћирилици, које су слали наши песници, научници, Теслини пријатељи и незнанци, наша србска друштва итд.

Не желим ни да помислим да је ово учињено ради лоших намера, или из разлога да би се оспорила поновљена иницијатива Друштва Св. Сава о достојанственој сахрани Србина, сина Православног свештеника, који је по својој изричитој жељи тражио да му на дан сахране свирају „Тамо далеко“!!!

Наравно, пуним срцем и душом се придружујем вашој поновљеној иницијативи да се достојанствено сахрани Србин православне вере, велики, светски научник Никола Тесла у Храму Св. Саве

Свако добро!
Поздрав од Михаила,
Београд, Шумадија, Србија!

Слава Богу!

Додатак: Ево и на Јутјубу о честиткама Николи Тесли: наслов „MONDO: Srećno ti 12 narednih rundi“ – веза: О Теслиним честиткама!

27. децембар 2011.