Избор из коментара читалаца „Политике“ на текст „Тесла и здрав разум“

 

Mita Sajba
05/03/2014 17:18

Postavlja se samo jedno pitanje, ako su se SPC, Dusan Zupan i Drustvo „Sveti Sava“ vec slozili oko toga, da svaki covek zasluzuje sahranu, a ne vitrinu, kako to, da se oni zalazu za sahranu Tesle, s obzirom da On nije bio vladar (monarh), ili crkveni velikodostojnik, a ne zalazu se za saharanjivanje mostiju Sv. Cara Lazara, ili ruke Sv. Jovana krstitelja?

 

Miloje Patenković
05/03/2014 14:04

Pozdrav gospodinu Zupanu i pohvala za odličan tekst.
Možda bi Tesla trebao biti sahranjen na nekom mestu kojim je prošao kada je jedini put bio u Beogradu. Možda bi dobro mesto bilo Studentski park ispod kapetan Mišinog zdanja.

 

Dragan-Pik-lon Todorovic
05/03/2014 13:36

Ako podjemo od pretpostavke da je Bog razuman,logican,jer ludak ne bi bio u stanju da upravlja svetom.I ako znamo da je Gospodin Nikola Tesla prvo bio sahranjen pa izvadjen pa spaljen sasvim je logicno da ga treba vratiti u grob i to u zemlju!Jer ako nikom drugom to ne dugujemo,dugujemo Teslinom ocu-pravoslavnom svesteniku,koga se njegov sin(kad vec pominjete prava)nije odrekao!
Nikolu Teslu mozemo sahraniti,pored puta,na groblju velikana,ispred muzeja N.Tesle u hramu S.Save itd.Posto je doticni svetsko dobro moze i sam posebno negde u Srbiji da se sahrani.Ovako u muzeju je izlozen ocima raznih voajera sa tendencijom da budu naucnici i zato nema mir ni njemu ni nama!
Ako hocete bas logiku da primenite ovde-trebalo bi da znate da urnu moze neko ukrasti u muzeju a kada se vrati majcici zemlji i pomesa se sa njom takva mogucnost vise ne postoji.Ako bi to hteli raznorazni Austrijanci onda bi morali ukrasti celu Srbiju.Bas tu ce i veliki N.Tesla konacno naci vecnost i mir !!!

 

Dusan X
06/03/2014 09:37

Interesantno je da je gospodin Zupan dao pravo sebi da određuje gde ko treba da bude sahranjen uz „normalno je da bude sahranjen…“.
Tekst je osim toga prepun nagađanja (teslu su kremirali da bi uštedeli na transportnim troškovima), ignoriše se želja familije (kaže nema dokaza, iako ima njegovih rođaka koji su posle ovog skandala zahtevali da budu pitani), iz nekog razloga se proziva komunizam, što je valjda opšte mesto tog novog naraštaja klerikalne elite, iako su za vreme te mrske vlasti Teslini ostaci doneseni u Srbiju.

Najgore je što ja u ovome ne vidim uopšte neku dobru ideju ideju ili smisao (koji Zupan nikako nije mogao da prikači ideji), već samo nekrofilno iživljavanje kvazi-nacional-klerikalaca da još nešto oskrnave, jer eto, normalno je da Tesla leži u dvorištu hrama.

 

Коментари на Интернет сајту „Нови Стандард“ поводом чланка „Тесла и здрав разум“

Aja
2 days ago

НТ је по православном обичају сахрањен 1943. Испраћај је организован у протестантској цркви св. Јована Затоустог, јер је православни храм св. Саве био у реконструкцији. Православном обреду се придружио и протестантски свештеник, што је само додало лепоту и значај испраћају нашег великана.
То што је С. Косановић наложио ексхумирање и кремацију посмртних остатака, толико је застрашујући чин, да не могу да пронађем ни објашњење и ни саосаћање за тај чин.
Посмртни пепео би требало сахранити у порти Храма и пустити да почива у миру, у вечности.
НТ није заслужио овако нечовечан третман, ни од својих најближих рођака и њихових потомака, ни од српског рода.
Када посмртни остаци буду достојно сахрањени, Музеј-који је једно мрачно место, постаће оно што је одавно требало да буде!

 

Драшко

Косановић је извештаје који су стизали влади у Лондону о покољима Срба у НДХ-а називао пропагандом и као такве проглашавао неверодостојним.
Трагичан лик.

 

Лаки

Серији одличних текстова на Стандарду о Николи Тесли приложила бих и овај:
http://www.glavaizid.rs/?p=737…

 

Избор из реаговања читалава НСПМ на текст „Тесла и како га сахранити“

 

уторак, 04 март 2014 21:51
Игор

Прилично аргументован и уверљив текст, за разлику од примитивне атеистичке хистерије „Leave Tesla alone“, а чија је основа банална чињеница да је „наука одвојена од религије“ и ништа више.

Чињеница је да је Тела био православац и даривао православну цркву и да му је последња жеља била да буде сахрањен по православним обичајима. Овим „бранитељима“ нико не брани да у свој тестамнт ставе да желе да буду кремирани и смештени у музеј, али нека се не представљају као Теслини адвокати јер то нису.

 

уторак, 04 март 2014 22:07
Драгомир Јовичић

Није истина да су Теслини потомци против полагања његових остатака у порти Храма. Ако сте интелектуалац онда знате разлику између музеја и маузолеја. Или не знате. Противници погреба Николе Тесле у српски православни храм желе да одвоје великог Србина од свог православног рода и то је цела истина. Српски народ је велик и за разлику од многих подариоје човечанству велике људе. Великани припадају своме народу, а потом и свеколиком човечанству. Кроз своју историју српски народ је прошао кроз тешка времена, па ће проћи и кроз ово садашње бременито расрбљавањем.

 

уторак, 04 март 2014 22:25
Сима

Занимљив чланак! Баш занимљив.

Нисам знао да је Тесла био кум цркве у Герију. Нити да је у тестаменту написао да жели да буде сахрањен по православном обичају. Нити да је прво сахрањен, па после да су му остатци откопани и спаљени.

 

уторак, 04 март 2014 22:42
k-pax

Carls Darvin je sahranjen u Vestminsterskoj opatiji, ne znam zasto ne bi Tesla mogao u Hramu Svetog Save?

 

уторак, 04 март 2014 23:29
Jasna Simonović

Žalosno je što je Tesla uopšte kremiran (po čijem nalogu?), a koliko znam to nije bila njegova želja s obzirom da je iz srpske svešteničke porodice i da je pravoslavni hrišćanin…
Žalosno je i što se urna nalazi u zgradi koja pripada ljudima kojima je oduzeta…
Mislim da je Hram Svetog Save sveto mesto za svete seni velikog naučnika…

 

среда, 05 март 2014 05:33
Vampir koji nije sahranjen

Ne brinu oni ZA Teslu, već su PROTIV crkve, nacije, srpstva…

 

среда, 05 март 2014 07:54
Виде Даничић

Неко вешт и антисрбски усмерен стално јавности убацује оголодане коске да се замајава једењем онога што се не једе.

Тесла је био Божји човек,дубоко побожан и прозорљив до немогућности разумевања обичног човека његове мисије и личности.

Тесла је убијен и његови земни остаци су нехришћански кремирани под неразјашњеним околностима.

Теслин пепео је у музеју и он, у ствари још није сахрањен по хришћанском кодексу. Најбоље би било да Србија подигне маузолеј великану Тесли (мада је питање да ли би се он за живота с тиме сложио). Но, свакако је боље да Теслина урна буде у Храму Светог Саве – него у музеју…

 

среда, 05 март 2014 10:27
Поштовалац НСПМ

Господине Зупан потпуно се слажем са ставом и ообразложењима за која морам признати да ми нису сва била позната, али су ми помогла да боље сагледам аналогију у свим познатим ми чињеницама везаним генија Николу Теслу. Постаје јасно зашто га сатанска политичка клика било комунистичка са Брозом на челу или ова наша домаћа компристадорска није барем оскрнављених остатака сахранила генија у свету православну земљу у којој траје молитва. Све док не лежи у светој православној земљи манипулације његовим светим духом су могуће па видимо да и неки болесници представљају као болесно настраног лика. Сахраном би се све малверзације и погане калкулације коначно и окончале. Он је умро са великом тугом души зато што су истине о великим зверствим над Србима које су пичиниле усаше дошле и до његових ушију. Шта је тада рекао и шта му је у глави било можемо само да претпосавимо. Живела Србија.

 

среда, 05 март 2014 10:57
xy

Odlcan tekst.Velikom sinu srpskog naroda i geniju svetskom, i treba odati priznanje i sahraniti u harmu .

 

среда, 05 март 2014 10:59
о сајту Музеја

Нисам упућен у разлоге Музеја Николе Тесле у вези с овим, али знам да Музеј из неког мени веома чудног разлога има сајт само на идеолошком српскохрватском језику (латиници) пропале СФРЈ. Српског (службеног) језика нема на њему, па тако ни државе Србије.

Управник Музеја је једном приликом рекао (написао) да ће сајт коначно упреподобити српском језику и савременој Србији, али није одржао реч до данашњег дана.

 

ЉВЈ
среда, 05 март 2014 11:26

ко види, види

Црнац, атеиста …: … зашто би неки Србин муслиманске вере поносан на своје порекло морао ићи у цркву да би се дивио Тесли? Неки секуларни Србин, агностик, атеиста, будиста?

Идемо сви у све врсте цркава и других богомоља, највише као туристи, и никоме то не смета. И у Катедралу Св. Крста у Фиренци да видимо Микеланђелов гроб, и у једну цркву у Шекспировом родном месту да видимо његов гроб, и у Вестминстерску опатију да видимо Дарвинов гроб и гробове великих енглеских песника и писаца …
Може се рећи, чак, да највише људи свих могућих религија, и атеиста, улазе у најпознатије цркве из нерелигијских разлога.
Мало ко у Истанбулу пропусти да обиђе и Свету Софију и велику Зелену џамију недалеко од ње.
Дакле, не стоји вам овај аргумент. Као ни већина других. С друге стране, имате и неколико разложних аргумената.

 

среда, 05 март 2014 11:37
нетачно; једно питање

05 март 4 Одбрана, последњи дани и сахрана II

Зато верујем да би најбоље решење било сахранити „посмртне остатке“ великог научника на гробљу, месту које европска култура једино допушта.

То, напросто, није тачно! Европска култура је најтешње могуће везана с хришћанством и највећи број великих људи из свих области науке и уметности (и владари, наравно) је сахрањен управо у црквама. Ко је обилазио цркве по Европи то добро зна.

Питање на које бих волео да знам одговор је зашто су Теслини остаци накнадно спаљени. Да ли је то зато што нико није плаћао за одржавање његовог гроба, или је то био налог из комунистичке Југославије која није могла да поднесе да постоји неко већи од Тита?

 

среда, 05 март 2014 11:46
Ујка Паја

Просто невероватно колика количина глупости у неколико коментара.Тврдња да син православног свештеника и нећак двојице владика СПЦ нема везе са православном црквом је небулозна.И то тврди човек који је крштен а ни сам не зна зашто је то урадио.Па Тесла је имао своје јаке православне корене за разлику од неких коментатора.Па није Тесла био кум православног храма не знајући шта то значи као што то незна наш слуђени комемнтатаор. Такође тврдња да СПЦ монополише српско наслеђе је у најмању руку неозбиљна.Па српско кулутрно и духовно наслеђе је нераздвојиво од СПЦ.Шта би остало од српског наслеђа када би смо из њега искључили све што је везано за СПЦ?Вероватно мало тога.Невероватно како људи дају себи право да суде о стварима о којима ама баш ништа не знају.Никада не бих себи дозволио да коментаришем по ком обичају ће бити сахрањен син неког муслиманског или католичког великодостојника.И срећа по свет што Тесла није остао у Смиљану јер је сигурно да не би преживео своју нову домовину НДХ.

 

среда, 05 март 2014 12:44
1984

Чување урне у музеју може пасти на памет само неком комунисти атеисти.
Када ћемо моћи да обиђемо експонат урне?
Ово је блаћење Тесле.
Ајде да и Тита ставимо као експонат у музеј. И он има свој музеј. Па да видите како ће да гракну многобројни комунисти Београда.
Већих антисрба нема од Срба комуниста.

 

среда, 05 март 2014 14:10
Београђанин

Пошто аутор текста, иначе врло нетолерантног по духу и садржају, сматра да исправља ‘историјске неправде’ српском народу (где очито имплицира и политичку – не и судску – рехабилитацију Драже), онда бих га позвао да, пре него што започне исправљање те неправде, прво започне исправљање једне новије и кудикамо теже неправде – наиме те да је један српски председник и државник срамно закопан у башти породичне куће у Пожаревцу.

Сахранити ви, мој брајко, прво Слободана Милошевића у Алеји великана на Новом гробљу, па опнда исправљајте друге историјске неправде.

 

среда, 05 март 2014 15:33
Vladimir

Vrlo nepristojan i omalovazavajuci tekst, prema naucnicima i prema gradjanima bistre svesti, dok je nevesto iskoriscena prilika da se autor ulizuje nekakvoj tehnickoj grupi za upravu Beogradom. Naravno, iza dima se nazire obozavanje samo „rukovodioca“ doticnog organa i njegove „najjace“ partije.
Sta znaci termin „glasna manjina“, oni pismeni, onih 7%, ironicno nazvanih „vesti u internet komunikacijama“, naspram mase nepismenih i alavih koji podrzavaju nebulozna obecanja odredjenih politickih harangi, ocekujuci neki poslic ili „drzavnu sumu“ za podanike.Pokret „Spasimo nauku“ mozda ne predstavlja SVE naucnike, ali naucnika ima samo nekoliko hiljada… vernika ima stotinama hiljada puta vise…
Crkva ne treba da OTIMA licencu za sahranjivanje, na „civilizacijski“ cin sahrane ili kremaciju, civilizacijsko pravo imaju i ATEISTI i vernici inih vera..Odakle pravo Crkvi, da pere savest, i krivicu Matice Srpske, sto odbise stipendiju.. Tesli

 

dr Jela Bisic
„Kuca gori-baba sadi cvece“. E svasta, o cemu se vi, braco i sestre, raspravljate, dok vam(nam) nacija i drzava propadose nacisto. Na koje inacenje i mlacenje prazne slame vi trosite vreme i energiju. Gde je problem, u tome da se covek, konacno, jednom sahrani?
Znate li vi sta je to sahrana, uopste, ili ste i to zaboravili, kao sto ste zaboravili sta je brak? Drzava? Cast? Moral?
Kada pocnete svima da pepeo, posle kremacije, rasipate, i ne pravite im nikakve grobove niti grobna obelezja-razmisljajte da to uradite (i) sa Teslom. Kakav je problem opojati coveka, cak i ako nije bio vernik? (A bio je) Zar vi ateisti ne verujete da posle smrti nema nicega, samo kruzenje materije u prirodi? Pa sta vam onda smeta da svestenici metanisu i opoju nekoga? U cemu je tu vas problem?

Meni ne smeta da se hinduisti spaljuju, muslimani mole na grobovima po svome, plemena sa Anda stavljaju mrtve u cupove,i odnose u planinske pecine ili pustinju.Da necete da zabranite religiju, kao u Enver Hodzinoj Albaniji?

Neka bude (sto verovatno i jeste) da je ovo deo naseg folklora-predizborna varijanta. Pa sta? Neke nase partije, po vama, misle da ce im (konacno) sahranjivanje Tesle doneti glasove. Njihova racunica je da su srpski glasaci povrsni, egzibicionisticki vernici(tacno)da su i povrsni glasaci(glasaju za onoga ko ih, tog momenta, najjace necim opseni) (tacno, takodje) da ce se potresti oko „patriotskog“cina sahrane i zato glasati za partije koje u tome ucestvuju(verovatno tacno). Pa sta? Koji povoljni astroloski moment treba cekati da se covek sahrani? U svetu sahranjuju pse, macke i druge kucne ljubimce, sahranjuju domace zivotinje-a kod nas je problem da se sahrani covek, umesto sto se drzi u muzeju. Dobro ga ne drzite u tegli za tursiju. I kakve veze tu ima porodica?
Ne daj Boze da moji srodnici odlucuju kako da budem sahranjena. Mogu da ih lisim i nasledja, ako hocu-da za zivota sve potrosim, poklonim, sazidam crkve, dzamije ili sajentioloske centre, ili sve to zajedno, pa da budu „naslednici“ bez nasledja, sto mnoge takve najvise i boli. Ko su oni da odlucuju da lezim neopojana, u muzeju? Ili da me se kremira? Ili da mi poju Aleluja-ako ja to necu.“Tesla i kako ga sahraniti“-pitanjr je prosto,ikada,kao svakog drugog covweka,uz pretpostavku (mozda netacnu) da je bio za zivota pravoslavni hriscanin, Mene sve ovo nece pomeriti u piogledu glasanja: Mogu raznorazni da povade iz zemlje i ponovo opoju i sahrane koga god hoce-ja za njih ne glasam i tacka.

 

среда, 05 март 2014 17:54
Aкса

Када сахранимо Теслу поред Храма, чека нас још много посла!

  1. Морамо Броза и Јованку изместити из дворишта инжењера Ацовића,
  2. Милошевића сахранити у Алеју великана,
  3. Даворјанку Пауновић изместити из дворишта краљевског двора на Дедињу,
  4. Димитрија Туцовића са раскрснице вратити на гробље одакле су га комунисти ископали,
  5. оне комунисте са Калемегдана сахранити у гробље.

Од када постоји српска држава они који су у њој умирали сахрањивали су се у гробљима, у криптама храмова, крај путева-тамо где су умирали,а у неким крајевима дуго година је постојао обичај да се умрли сахрањују у својим двориштима!

Ово лудачко сахрањивање је установљено после 1945. године!

 

четвртак, 06 март 2014 16:51
Agaton

Sahraniti ga u hram Sv. Sava na Vracaru i time ZAUVEK ponistiti svaki pokusaj i zloupotrebu (Hrvata) da je on ista drugo bio sem Srbin,sin pravoslavnog svestenika ….

 

четвртак, 06 март 2014 18:09
Срба
alkar
Teslu u Smiljan….

Па да му чекићате споменик свакодневно јер је био Србин. У Смиљану сте уништили српско гробље и гробове Теслиних предака. Толико о томе, ваш друштвени и интелектуални ниво су шиптари. Дали смо вам језик и писменост, трудили се да вас цивилизујемо, али није вредело.
Како би рекао Дучић:
“Слободу си вечно, закржљала расо
чек’о да донесу туђи бајонети…“

 

четвртак, 06 март 2014 18:17
Срба

Има симболике сахранити Теслу на месту где је спаљен још један велики Србин, Свети Сава. И Тесла је спаљен, изгледа, против своје воље. АЛИ НЕ У ОВОМ ТРЕНУТКУ! Да на гробу највећих срба сеире разбојници. Зорана и Вучић да склапају прсте, а Тома да качи ордење Вулину. Никад!

Избор из реаговања читалаца НСПМ на текст „Самоуправљачи се не слажу са Теслиномсахраном“

 

Bora
уторак, 11 март 2014 20:29

Savršeno!

 

М. Којић
уторак, 11 март 2014 20:35

„Немогуће је, међутим, сасвим могуће у земљи Србији“.
На нашу велику несрећу ово је суморна истина. Треба погледати у „Политици“ шта је овим поводом изволио да каже један професор универзитета. „Помоз` Боже јаднијем Србима“!

 

Слободан
уторак, 11 март 2014 20:45

други нам га својатају као и све уосталом,а ми не можемо достојно да га сахранимо.

 

Deda Djole
уторак, 11 март 2014 20:55

Ideja da Tesla pociva pored Hrama Sv Save moze se braniti cinjenicama :
– da nasi velikani Vuk i Dositej vec pocivaju pored Saborne Crkve
– Da je Hram 1000 puta poseceniji od Teslinog muzeja

 

Јелена
уторак, 11 март 2014 21:50

Поштовани Душане,
и мене је душа заболела.Али да би се Светлости спојиле на Врачарском платоу треба наћи праве речи како би се они залутали вратили на пут.Але су скупиле 35.000 присталица а испред музеја их је било око 1000 (ако и толико).Тамо је био чак и онај „know-how“ за револуције.Слажем се да су заборавили да је самоуправљање прошлост.То што су се „научници“ побунили по том питању је јаднако као и да се у неком другом случају побунио еснаф водоинсталатера и успротивио иницијативи СПЦ.Нилола Тесла пре свега није научник него јасновидац,светловидац,какогод. Разумела сам да у његовим делима нема научног принципа ни методологије.Сам је говорио да он своја дела види.Тесла је одуховио науку. И то, додатно, даје право СПЦ да покреће иницијативу.“Научницима“ ту нема места.О Теслином доживљају Творца могу да евентуално дискутују филозофи и духовници.Наставите и биће једног лепог дана велики сабор испред Драгуља на Врачару када ћемо сви бити обасјани.

 

Necuveno
уторак, 11 март 2014 22:04

Potpuno podrzavam stav autora i hvala mu na tekstu. Spor oko Tesle samo je dokaz koliko smo nejedinstveni, a tragicno je sto se oko ovog pitanja umesala politika, odnosno politikantstvo.Zar je moguce da postoje ljudi koji zarad licnih ili partijskih interesa podmercu klipove pod tockove. I to u vezi sa jednim od najvecih umova ne samo srpskog naroda, nego covecanstva. Nastranu sto se time nanoisi ogromna steta i krnji ugled srpskoj drzavi i narodu. Necuveno.

 

подршка паметнијима
уторак, 11 март 2014 22:18

Фуј, чим видим транспаренте на латиници, јасно ми је да је реч махом о отуђеним људима којима је српска култура постала страна!
Онима који би да у Музеју одају пошту Тесли, кад би они то стварно радили, требало би само да је улазница два пута скупља и они му никад више не би одали пошту. Уосталом, музеји нигде у свету не служе за одавање поште и помало је морбидно да у музеју буду изложени нечији посмртни остаци.
Веома ми се допада да споменик Тесли буде на прилазу Храму а поред Народне библиотеке. Дај Боже да и други српски великани добију своје споменике на том платоу.
Ако је било политичке злоупотребе ове одлуке због избора, онда је протест у том делу у реду. У свему осталом није ни мало убедљив. Зато треба завршити започето после избора, на примерен начин, у складу са цивилизацијски узусима. Што пре!

 

Роксанда
уторак, 11 март 2014 23:04

Не постоји било каква индикација да је Теслина жеља била да буде кремиран, а још мање да његова урна буде експонат у неком будућем музеју.
Тесла је био сахрањен, па након непуна три месеца ексхумиран и кремиран, а мотивација његовог сестрића да тако поступи је нејасна.
Уколико нема изричито изражене жеље у тестаменту, поступа се по „дифолту“, а то је за нашу (српску и европску) културу сахрана и ја верујем да Тесла, као и сваки други човек, заслужује да има гроб.

Било које место на платоу код храма је одговарајуће, а уместо фантазирања о маузолеју, што је сада још један предлог који је у оптицају, држава би (ваљда) могла да подигне један прави музеј науке, који би садржао и четири сталне меморијалне изложбе посвећене Тесли, Михаилу Пупину, Милеви Ајнштајн и Милутину Миланковићу.

 

Teoreticar zavere i blagi paranoik
среда, 12 март 2014 02:30

Cim se pomene SPC, odnos minusai pluseva je pola/pola, bez obzira na temu.
Da razjasnimo neke stvari. Crkva je protiv spaljivanja kao prakse, ali ne brani da pepeo pokonika bude sahranjen po pravoslavnom obredu. Ta se odluka ostavlja nadleznom svesteniku, koji nece biti kaznjem ako odbije, niti ce snositi posledice ako prihvati. Kraj price.
Na kraju krajeva, od svakog od nas ce ostati samo pepeo, a da li ce nas potpmstvo upamtiti zavisi iskljucivo od nasih dela koja ucinimo za zivota na Zemlji.

 

Anta
среда, 12 март 2014 03:55

Хрватски лоби у Београду….Не тако давно гледали смо приликом приступања Хрватске ЕУ како је Тесла споменут као један од најзначајнијих Хрвата… и сад одједном се тај исти Хрват сахрањује у храму СВ. Саве…то се никако не сме дозволити…

 

dr Jela Bisic
четвртак, 13 март 2014 04:32

Ovde ima toliko materijala za komentarisanje da je to vec za poseban komentar.Ali…
1. Da li treba obustaviti sve sahrane za vreme predizborne kampanje, da se neko ne okoristi?
2. Zar su gradjani toliko…da bi glasali za izdajice zamo zato sto su sahranili coveka(sto je ispravno)?
3. Da li je civilizacijski normalno da covek ne bude sahranjen, bio vernik ili ne?
4. Da nije spaljen(da se sakriju tragovi zlocina?)da li bi Teslu mumificirali(kao Lenjina?)-pa drzali da ga svet gleda i obilazi,kao prepariranu zivotinju?
5. Primitivni ateizam necu da komentarisem. Sto je covek dublje u nauci-bolje vidi da price ateista nisu nikakvi dokazi. Naprotiv. Ne bih sada o ovome, to je posebna tema. Nauka ne pobija postojanje Boga,
6. hocemo li o svim sahranama da odlucujemo referendumom, ili samo o sahranama naucnika?
7. ako crkvi ne smeta da sahranjuje urne i da sahranjuje u crkvama i oko njih(zna se kako-za razbozene:svako osveceno zemljiste je primereno za grob.Crkva je i inace osvecena)…sta to smeta ateistima?
8. Kada ste kao turisti, posecivali crkve, zar niste videli kripte i pitali se sta je to i ko je tu sahranjen?