Управо је из штампе изашао тринаести број часописа „Братство“ који на 380 страница доноси велики број прилога из области историје, књижевности, етнологије, културне историје, историје српског школства и мнoгих других области. Читалац ће у овом издању, припремљеном, по традицији, да јавност угледа уочи Међународног сајма књига у Београду, моћи да прочита и различита, изворна сведочења о прошлости, а после паузе поново је ту и рубрика „Из путне бележнице“.

Уредништво је у овај број, досад најобимнији откако је часопис обновљен пре тринаест година, уврстило и текстове предавања о оснивачу Педагошког музеја у Београду Димитрију Путниковићу, која су у организацији Друштва „Свети Сава“ и самог Педагошког музеја, одржана поводом 150-годишњице његовог рођења.

Неколико текстова који се односе на Светог Саву и светосавску тематику, као и велики јубилеј манастира Жиче, обогатили су овај број „Братства“, који се већ може прочитати на овом сајту.

Техничком грешком, у штампаном издању овогодишњег „Братства“ изостало је неколико текстова из сталне рубрике „Срби у свету“, која је овог пута посвећена српској заједници у Јужној Африци. Ти текстови додати су за ово интернет издање часописа, а биће уврштени и као додатак у следећем „Братству“ идуће године.

Верујемо да ће за читаоце бити право задовољство да се сусретну са најновијим „Братством“, као што је за уредништво било задовољство да га за јавност припреми, а за све ауторе да напишу прилоге за овај број.