Једна од најпотпунијих биографија недавно преминулог председника Савета Друштва „Свети Сава“, историчара Драгољуба Живојиновића објављена је пре неколико година у Митолошком зборнику број 19 (2008), који издаје Центар за митолошке студије у Рачи.

Тај часопис садржи радове са одговарајућих научних скупова и представља вредан научни допринос српској историји, етнографији и, уопште, култури српског народа.

Један од научних скупова одржаних у Рачи био је посвећен својевремено и академику Драгољубу Р. Живојиновићу и у његову част. Библиографију Драгољуба Р. Живојиновића, до 2008. године, урадила је, том приликом, Гордана Радојчић Костић.

У Зборнику је објављен истраживачки рад, тада младог и перспективног историчара Дејана Обрадовића (1971-2010), студента професора Живојиновића, „Белешка о Живојиновићима и знаменитим људима из села Сипића”.

Текстом Малише Станојевића „Историчар опште и националне историје Драгољуб Р. Живојиновић” сећамо се још једном нашег угледног члана и пријатеља, а потпунији његов животопис Друштво „Свети Сава“ ће објавити у свом часопису „Братство“ за ову годину, чији се излазак из штампе очекује, као и обично, најесен.

На линку Центар за митолошке студије моћи ћете да се упознате и са краћим приказом историјата и активности те установе.