Представљена издања Друштва “Свети Сава” у Бањалуци

Најновији годишњи часопис “Братство” бр. 12 и друго издање антологије “Свети Сава у песмама” представљени су јавности Републике Српске у петак 10. октобра 2008. у Банском двору у Бањалуци. Била је то и прва акција недавно формираног Пододбора Друштва “Свети Сава” за Републику Српску.

Banjaluka 2

Присутне, међу којима је било доста младих, али и академских личности и бањалучких интелектуалаца, као и свештених лица, обратио се председник Пододбора г. Душан М. Петровић, а затим је беседу о Светом ави одржала генерални секретар Друштва професор др Јасна Јанићијевић.

Потпредседник Друштва г. Душан Зупан говорио је о историји Друштва дугој 122 године, а о представљеним новим издањима је говорила главни уредник “Братства” професор др Злата Бојовић. На крају је секретар Пододбора госпођа Весна Б. Аћић упознала присутне са планираним акцијама и позвала све заинтересоване да се придруже Друштву.

После званичног дела скупа, присутни су још неко време провели заједно у разговору у којем је изражено интересовање за рад Друштва “Свети Сава”.

Догађај је наишао на интересовање медија Републике Српске, који су пратили скуп и објавили више извештаја, од којих неке преносимо у на нашој страници “Други о нама”.

Banjaluka 3